Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Când să te prezinți la medic

Este bine întotdeauna să consultați un medic oftalmolog dacă dificultățile de vedere vă afectează desfășurarea activităților sau vă împiedică să vă îndepliniți sarcinile de zi cu zi.

Un medic oftalmolog poate stabili dacă aveți astigmatism, o imperfecție obișnuită de vedere, care vă afectează atât vederea la distanță cât și cea la aproape. Tot medicul oftalmolog vă poate sfătui despre opțiunile din care puteți alege pentru a vă corecta vederea.

Cei mici nu pot să își dea seama întotdeauna că vederea lor este neclară, de aceea este bine să fie examinați pentru depistarea bolilor oculare și să li se testeze vederea de către un medic pediatru, un oftalmolog sau un optometrist.

De preferat, cei mici ar trebui să ajungă la un specialist în primul an de viață, până la vârsta școlară și o data la 1-2 ani în timpul școlii.

Nu uitați, în cazul astigmatismului semnele și simptomele care ar trebui să vă trimită la medic sunt: vedere încețoșată sau distorsionată, oboseala oculară, durerile de cap sau dificultate la vederea nocturnă.

Dacă te îngrijorează scăderea vederii sau crezi că ai putea avea astigmatism, fă-ți programare la un medic oftalmolog cât mai repede! Nu aștepta până când nu te vei mai putea bucura de viață din cauza problemelor de vedere!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.