Confidenţialitate

Minutul de sănătate: Astigmatismul și cataracta

Vederea ta este neprețuită. Reprezintă o mare parte a felului în care percepi și interacționezi cu lumea înconjurătoare.

Dacă ai astigmatism, calitatea vederii este probabil deja afectată, dar dacă ai fost diagnosticat și cu cataractă vederea ta este și mai afectată decât în cazul cuiva care nu are decât astigmatism.

Din fericire, tehnologia de astăzi oferă posibilitatea de a corecta atât cataracta, cât și astigmatismul în același procedură. Asta înseamnă că ai putea să-ți îmbunătățești calitea vederii și în acealși timp să reduci dependența de ochelari la cel puțin la distanță, chiar dacă ai avut astigmatism toată viața.

Cristalinele artificiale monofocale standard nu ajută la corecția astigmatismului, așa că cel mai probabil, chiar și după o operație de cataractă, veți avea nevoie în continuare de ochelari care să vă ajute să vedeți bine la distanță.

Cristalinele intraoculare torice sunt un tip de lentilă artificială de ultimă generație concepute pentru a trata atât cataracta ta, cât și astigmatismul în acelasi timp, ajutându-vă să:

• Vedeți clar la distanță
• Folosiți mai rar ochelarii sau lentilele de contact
• Aveți libertatea de a face din nou activitățile care vă fac plăcere

Dacă te îngrijorează scăderea vederii sau crezi că ai putea avea astigmatism, fă-ți programare la un medic oftalmolog cât mai repede! Nu aștepta până când nu te vei mai putea bucura de viață din cauza problemelor de vedere!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.