Confidenţialitate

Minivacanța de Rusalii aduce pe litoral zeci de mii de turiști. Mamaia are cele mai multe rezervări

Minivacanța de Rusalii, care în acest an, prin lipirea de 1 Iunie, va aduna cinci zile libere, aduce pe litoral zeci de mii de turiști. Față de anul trecut, agențiile de turism remarcă o creștere semnificativă a numărului de rezevări pentru stațiunile de la mare. Topul rezervărilor este condus de Mamaia, urmată de Eforie Nord și Jupiter.

Litoralul românesc este, ca de fiecare dată, destinația preferată de turiști în minivacanța de Rusalii. Mulți români și-au făcut rezervări din vreme, iar spații de cazare sunt destule. Datorită programului “Litoralul pentru toți” din perioada de extrasezon, tarifele sunt încă atractive, precizează Corina Martin, care conduce o agenție de turism:

„Sunt pachete atractive mai ales la hotelurile de 3 stele, dar și la 4 stele, acolo unde găsim și facilități mai multe legate de piscinele interioare, de SPA sau de wellness, inclusiv croazieră de o zi în Delta Dunării”.

Nordul litoralului, cu plajele întinse și renumitele cluburi de noapte, va fi plin. Mamaia este o stațiune mai scumpă dar, potrivit lui Ovidiu Oprea, reprezentantul pe litoral al singurei agenții de turism care vinde vacanțe numai pentru România, stațiunea are și oferte mai accesibile:

„Prețul minim pentru Mamaia este de 226 de lei de persoană pentru un sejur de trei nopți, însă fără servicii de masă, cu o reducere de 10% aplicată până la sfârșitul acestei luni”.

Iar la Eforie Nord, unde se practică turismul de familie, sunt oferte de la 139 de lei de persoană, fără servicii de masă, până la 4 stele – unde o persoană plătește 1000 de lei, cu demipensiune. Mergem și în sudul litoralului:

„În Jupiter, de exemplu, tariful maxim pentru un sejur de trei nopți este, la un hotel de 4 stele cu servicii all inclusive, 1040 de lei. La polul opus, cel mai ieftin sejur din Jupiter este de 216 lei la un hotel de 3 stele fără servicii de masă”.

Așadar, în minivacanța de Rusalii, pe litoral turiștii au de unde alege. Agitația și distracțiile din Mamaia sau hotelurile elegante înconjurate de verdeață – pentru turiștii care vor o minivacanță de relaxare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.