Confidenţialitate

Minivacanța de Paște, pe litoral: Distracția este permisă doar până la 22.00, fără dans în grup

Cel puțin 30.000 de turiști sunt așteptați pe litoral în minivacanța de Paște și 1 Mai, potrivit autorităților. Hotelierii și operatorii de plaje s-au pregătit să întâmpine turiștii în condiții de maximă siguranță sanitară.

Dacă anul trecut în vremea asta litoralul era pustiu, acum stațiunile au început să prindă viață. Sunt turiști care, nerăbdători, au furat stratul și au ajuns încă de joi la mare. Claudiu Mascoveanu, managerul unui hotel din Mamaia, așteaptă primii turiști:

„Am pregătit pachete de trei nopți, cu mic dejun inclus, la prețul de 1.200 lei, iar pe data de 1 Mai am pregătit o surpriză culinară, cu berbecuți la proțap, fructe de mare și muzică lounge”.

Minivacanța pe litoral în acest an înseamnă distracție doar până la ora 22,00. Iar dansul în grup este interzis. Atât în stațiuni cât și pe plajă. Pentru a nu risca sancțiuni aspre, administratorii teraselor s-au organizat din vreme.

„ Vom avea grijă ca oamenii să se simtă bine și în același timp să nu sară calul, să nu înceapă să danseze hore. Am mărit efectivul de pază. Toată lumea va fi instruită. Și ospătarii și cei care se ocupă de buna ordine a clubului vor trece printre mese să instruiască oamenii”.

Aproape 10.000 de turiști sunt așteptați și în Delta Dunării. Gazdele de aici au tot ce trebuie pentru ca oamenii să se simtă bine. Și mai au ceva, spune Dragoș Anastasiu, proprietarul unui complex turistic din Sf Gheorghe Deltă:

„Avem izolare pentru că nicio cameră nu iese către un hol, către afară. Și asta este ce caută lumea în acest moment, și socializare, dar și, cumva, să nu se aglomereze”.

Va fi vreme frumoasă, pe litoral, în aceste zile. Însorită și cu temperaturi de până la 25 de grade Celsius.

  • Ghiulfer Predescu