Confidenţialitate

Minivacanța de 24 ianuarie: Care sunt destinațiile preferate de români și cu cât s-a scumpit cazarea față de anul trecut

Brașov, Sibiu, Sinaia, Bușteni și Oradea sunt destinațiile preferate de români în minivacanța de 24 ianuarie. Cazarea s-a scumpit cu 20% față de anul trecut.

Prețul mediu al unei camere duble pentru o noapte este de 286 de lei, potrivit unei platforme hoteliere.

Anul trecut costul era de 236 de lei.

Românii preferă în continuare destinațiile de pe Valea Prahovei și city break-urile. Așa se face că între orașele spre care se îndreaptă multă lume în această perioadă sunt, pe lângă Brașov, Sinaia și Bușteni și Sibiu și Oradea.

Rezervările au crescut în această perioadă și pentru că au fost folosite vouchere de vacanță, potrivit platformei hoteliere.

Aceasta amintește că valoarea voucherelor este de 1.450 de lei și că Ministerul Finanţelor a confirmat recent că voucherele vor fi şi acordate şi anul acesta.

Angajaţii din sectorul public sunt în vacanță până pe 25 ianuarie, după ce Guvernul a decis că şi ziua de luni, 23 ianuarie, va fi liberă ca să se poată face punte cu weekendul.

Foto: Shutterstock

Citește și: Guvernatorul BNR despre scumpiri: „Stăm mai bine decât alte țări europene. Asta nu înseamnă că ne spălăm pe mâini. Ne batem cu inflația” | AUDIO