Confidenţialitate

Minivacanța de 1 Mai: Deschiderea sezonului estival pe litoral se anunță în 2024 mai aglomerată ca niciodată | AUDIO | GALERIE FOTO

Minivacanța de 1 Mai atrage în acest an pe litoral zeci de mii de turiști dornici de distracție. Autoritățile și operatorii de turism au pregătit o mulțime de evenimente pe plajă, pe mare, concerte ori festivaluri de muzică electronică. În toate stațiunile de la mare se lucrează încontinuu pentru ca totul să fie gata când vin primii turiști.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deschiderea sezonului estival pe litoral se anunță în acest an mai aglomerată ca niciodată

„Peste 80.000 de turiști sunt așteptați de 1 Mai, dar și pentru sărbătorile Pascale ca să luăm lumină de la malul marii. Sigur, Mamaia este din nou pe primul loc”, spune agentul de turism Corina Martin.

Vicepreședintelui ANAT: Tradițional, cei care deschid sezonul estival sunt vamaioții

„La Vama Veche, oricum ar fi vremea, se știe că sunt concerte, se știe că e petrecere și el full. Găsim 10.000, poate 20.000 de turiști”, a spus vicepreședintele ANAT Adrian Voican.

În Vamă, s-au făcut rezervări pentru sejururi de trei zile, care costă între 1750 și 2000 de lei, explică Dilek Emin, managerul unei pensiuni: „Turiștii de 1 Mai sunt cei care vor distracție. Ceilalți, de Paște, sunt cei care vin cu copiii, la o relaxare în Vamă”.

Perioada 30 aprilie – 6 mai la mare excelează în evenimente distractive

În stațiunea Tineretului are loc cel mai mare festival de rock de pe litoral și abia se mai găsesc locuri de cazare.

„Totdeauna Costineștiul a avut prețuri mai mici față de celelalte stațiuni. Stăm bine și pe partea de cazare. Cred că per total vom fi în jur de 10.000 de turiști”, se arată convins primarul Jeanu Dumitru.

Iar în Mamaia Nord, sezonul estival începe cu cel mai mare festival de muzică electronică, deja celebru.

La Constanța și Mamaia, în fiecare seară a minivacanței de 1 Mai vor fi concerte ale unor artiști în vogă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Delta Dunării rămâne în topul preferințelor turiștilor pentru perioada sărbătorilor de 1 Mai și de Paște | AUDIO | GALERIE FOTO