Confidenţialitate

Delta Dunării rămâne în topul preferințelor turiștilor pentru perioada sărbătorilor de 1 Mai și de Paște | AUDIO | GALERIE FOTO

Delta Dunării este și în acest an în topul preferințelor turiștilor pentru perioada sărbătorilor de 1 Mai și de Paște. Hotelurile și pensiunile de aici au deja rezervări de peste 80%. Mulți turiști vin înainte de minivacanță, și-au cumpărat sejururi pentru sărbătoarea de Florii cand începe festivalul scrumbiilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Delta Dunării îi așteaptă pe turiști cu oferte de cazare variate, de la case tradiționale, pensiuni și până la hoteluri luxoase. Tarifele nu au crescut, spune agentul de turism Julie Pascale: „Deja avem foarte multe grupuri. În perioada de deschidere avem camere și la 180 și la 200 de lei”.

Ofertele sunt pentru pachete de trei nopți și, în funcție de preferințe, serviciile pot fi complete.

„Începem de la 800 de lei, cazare și demipensiune inclus. Includem și transport naval și excursii, absolut tot”, a declarat Corina Davidov, reprezentanta unei pensiuni de pe faleza Dunării din Sulina.

În Delta Dunării se ajunge în marea majoritate a cazurilor doar cu ambarcațiunile. Transportul naval este foarte bine organizat, potrivit lui Ștefan Ivanov, președintele Asociației Operatorilor Navelor Transport Rapid din Deltă: „Avem o perioadă destul de aglomerată și rezervări pe tot timpul anului. Nu am avut vreun om care să zică eu nu am avut cu ce să ajung”.

Ciprian Giurgiu, directorul celui mai luxos complex hotelier spune că gazdele au pregătit pentru turiști: „Tot ce e românesc și specific Dunării. O să avem și un preot, care vină să facă slujba la miezul nopții, iar după slujbă, bineînțeles, ouă roșii, să ciocnim cum se face după tradiție”.

Flora și fauna din Rezervație, canalele pitorești, liniștea, gastronomia, tradițiile locale, spectacolul vărsării Dunării în mare sunt atracțiile pentru care turiștii vin în Delta Dunării.

Sursa foto: Paul Alexe

Citește și: Planuri pentru un nou parc natural, după modelul Deltei Văcărești. Cum poate deveni Valea Saulei arie naturală protejată | AUDIO