Confidenţialitate

Ministrul Sănătății le cere DSP-urilor să verifice contractele încheiate de spitale cu Hexi Pharma

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, le-a cerut, vineri, reprezentanţilor Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară să verifice toate contractele încheiate de spitale cu firma Hexi Pharma.

Mai mult, ministrul a cerut sprijinul Ministerului de Interne ca toate spitalele aflate în subordinea autorităţilor publice locale să fie auditate în privinţa contractelor încheiate cu Hexi Pharma.

Solicitările au fost făcute, vineri, în cadrul unei videoconferințe cu reprezentanții DSP-urilor. Oficialii au discutat pe tema măsurilor de control în ceea ce priveşte biocidele utilizate în unităţile medicale.

Ministrul Patriciu Achimaş Cadariu  a anunțat că doar 5% dintre testele privind dezinfectanții folosiți în spitale sunt neconforme. 

Doar că ministrul nu a precizat și în ce spitale au fost descoperite nereguli. Ministerul Sănătății le-a interzis responsabililor din Sănătate din țară să comunice rezultatele analizelor la probele de sanitație din spitale, pe motiv că este în derulare o anchetă penală.

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit după ce Gazeta Sporturilor şi jurnalistul Cătălin Tolontan au dezvăluit că dezinfectanţii furnizaţi de companie spitalelor au concentraţii mai mici decât cele înscrise pe etichetă.