Confidenţialitate

Ministrul Sănătății: Ar trebui făcută o declarație pe proprie răspundere, semnată de medicii de la stat, că nu trimit pacienți la cabinete private / Cătălin Cîrstoiu, reacție la ancheta Hotnews | AUDIO

Declarație pe proprie răspundere semnată de medicii de la stat că nu trimit pacienții la cabinete private. Aceasta este propunerea ministrului Sănătății – Alexandru Rafila – în scandalul izbucnit în jurul lui Cătălin Cîrstoiu. Candidatul PSD-PNL la Primăria Generală, în calitate de manager al Spitalului Universitar, și-ar fi trimit pacienţi la clinica privată a soţiei unde ar fi acordat și consulații, susțin jurnaliștii de la Hotnews.

Ministrul Sănătății spune că este greu de eliminat această practică, dar se pot impune sancțiuni

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Cred că ar trebui făcută o declarație pe propria răspundere a medicilor care lucrează în instituțiile publice privind acest aspect – că nu direcționează pacienți. Trebuie stabilite și niște sancțiuni care să poată să fie aplicabile. Și pe de altă parte, și asta o s-o introducem curând în criteriile de performanță ale managerilor, este vorba de modul în care este respectat programul de lucru în spitalele publice”, a spus ministrul Sănătății.

Cătălin Cîrstoiu: „Acel pacient nu doar că nu a fost direcționat la vreo clinică privată pentru consultații, ci exact opusul, a fost trimis la Spitalul Universitar de Urgență București”

Joi, 18 aprilie 2024, Cătălin Cîrstoiu a transmis într-un mesaj pe pagina sa de Facebook că „Pentru a înțelege de ce afirm că sunt supus unei masive campanii de manipulare și dezinformare din partea Hotnews, vă prezint din celebra conversație, aparent incriminatorie, un fragment pe care l-au ascuns deliberat”.

„Acest fragment dovedește exact opusul a ceea ce susținea articolul, în mod mincinos și mârșav. Acel pacient nu doar că nu a fost direcționat la vreo clinică privată pentru consultații, ci exact opusul, a fost trimis la Spitalul Universitar de Urgență București. Am obturat pasajele legate de diagnostic si nume, din motive lesne de înțeles”, a mai scris Cătălin Cîrstoiu.

Sursa colaj foto: Inquam Photos / Octav Ganea, Malina Norocea

Citește și: Cătălin Cîrstoiu afirmă cu nu se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei: Nu îmi pun această problemă / „Nu am luat niciodată pacienți de la spital să-i duc la cabinetul privat” | AUDIO