Confidenţialitate

Cătălin Cîrstoiu afirmă cu nu se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei: Nu îmi pun această problemă / „Nu am luat niciodată pacienți de la spital să-i duc la cabinetul privat” | AUDIO

La două zile după ce alianța PNL-PSD a convenit că merge mai departe cu Cătălin Cîrstoiu drept candidat la Primăria Generală a Capitalei, liderul social-democrat, Marcel Ciolacu îi cere medicului să le dea explicații bucureștenilor. Premierul vrea ca managerul Spitalului Universitar să explice public dacă a chemat sau nu pacienții din spital la o clinică privată, așa cum au dezvăluit jurnaliștii de la Hotnews. Cătălin Cîrstoiu a vorbit despre aceste acuzații într-un interviu televizat. Neagă totul și spune că nu se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei.

Marcel Ciolacu: „Nu riscăm nimic, fiindcă nu și-a depus încă candidatura”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Marcel Ciolacu îi cere lui Cătălin Cîrstoiu să lămurească într-o conferință de presă acuzațiile care i se aduc. Jurnaliștii de la Hotnews au dezvăluit că managerul spitalului Universitar i-ar fi chemat pe pacienții săi din spital la clinica medicală privată pe care o deține alături de soția sa.

„Eu nu i-am cerut lămuriri doctorului Cîrstoiu, pentru că nu mie trebuie să-mi explice. Dânsul trebuie să explice bucureștenilor în ceea ce privește aceste acuzații. Domnul Cîrstoiu va ieși și va explica. Nu este trimis în judecată. Nu riscăm nimic, fiindcă nu și-a depus încă candidatura. Trebuie să țină o conferință de presă, să lămurească toate aspectele”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Jurnaliștii de la Hotnews au prezentat inclusiv mesaje pe WhatsApp din care reiese că pacienților li se recomandă să vină la clinică și nu la spital. Cătălin Cîrstoiu a explicat, într-un interviu acordat B1TV, că mesajele ar fi fost din partea unor medici primari și specialiști și nicidecum din partea sa. Recunoaște însă că a acordat îngrijiri medicale la acea clinică când anumiți medici  i-au cerut ajutorul.

Cătălin Cîrstoiu: „La modul real, nu sunt în stare de incompatibilitate. Eu nu am luat niciodată pacienți de la spital să-i duc la cabinetul privat. Colegii mei au consultat acolo pacienți. Au fost dăți – și nu neg asta – când ei mi-au cerut o expertiză. Mi-au cerut un sprijin. Erau cazuri care uneori îi depășeau”.

Jurnalist: „Și ați mers acolo?”

Cătălin Cîrstoiu: „Da, le-am oferit sprijinul”.

Jurnalist:Ați fost plătit pentru acest sprijin?”

Cătălin Cîrstoiu: „Nu, nu am încasat niciun ban”.

Cătălin Cîrstoiu: Nu se pune problema să mă retrag 

Despre retragerea din cursa pentru primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu a spus că nu ia în calcul acest lucru:

Cătălin Cîrstoiu: „Nu îmi pun problema să mă retrag”.

Jurnalist: Bun, dumneavoastră nu vă retrageți. Dar v-au cerut sau nu? Foarte simplu.

Cătălin Cîrstoiu: Ce? Să mă retrag?

Jurnalist: Să vă retrageți.

Cătălin Cîrstoiu: Nu a fost această discuție. Eu am plecat de la Guvern cu decizia coaliției că rămân ăîn continuare candidatul coaliției”.

Cătălin Cîrstoiu ar urma să își depună candidatura la Primăria Capitalei în cursul zilei de luni, potrivit deciziei luate în ultima ședință a coaliției PNL-PSD.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Raportul Corpului de Control al ministrului Sănătății la Spitalul Pantelimon: Lipsă de comunicare între conducere și unii angajați | AUDIO