Confidenţialitate

Ministrul Sănătății ar fi intervenit în scandalul căminelor de vârstnici, dar președintele CJ Ilfov nu ar fi răspuns din februarie până în prezent | AUDIO

Ministrul Sănătății susține că ar fi intervenit în cazul „căminelor groazei” după ce a primit mai multe reclamații, dar că președintele Consiliului Județean Ilfov nu a răspuns din februarie până acum. Sesizările erau făcute de organizația neguvernamentală Centrul de Resurse Juridice și vizau căminele în care erau maltratați bătrâni, autorizate și tolerate de autorități.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexandru Rafila spune că ministerul pe care îl conduce a primit încă din februarie sesizări la „centrele groazei”: centrul „Sf. Gabriel”, Centrul „Armonia” şi „Casa Cora” din judeţul Ilfov.

O reclamație viza faptul că, fără niciun acord, mai mulți pacienţi erau transferaţi de la Spitalul de psihiatre Bălăceanca fără niciun acord către centrele aflate în administrarea asociaţiei „Sfântul Gabriel cel Viteaz”.

Pentru asemenea transferuri, dacă nu exista un acord al pacientului, era necesar un acord al familiei, sesiza Centrul de Resurse Juridice.

În legătură cu această situație, ministrul Alexandru Rafila spune, într-un interviu pentru SpotMedia – că s-a adresat în scris spitalului Bălăceanca de la care nu a primit niciun răspuns.

De asemenea, nu a primit miciun răspuns nici de la Consiliul Județean Ilfov în privința centrelor pe care le avea în subordine.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății susţine că are dificultăţi în găsirea unui înlocuitor la şefia DSP Ilfov, al cărei șef a demisionat după izbucnirea scandalului.

Deși pentru această funcție salariul este de 10.000-12.000 de lei lunar, nu este considerată atractivă pentru că mulți ezită să își asume responsabilități, a mai spus ministrul.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Lucian Romașcanu: Doamna Turcan ar trebui să facă un pas în spate