Confidenţialitate

Lucian Romașcanu: Doamna Turcan ar trebui să facă un pas în spate

Premierul Marcel Ciolacu spune că a primit mai multe hârtii în urma controalelor efectuate la căminele de bătrâni din țară. Acesta este de părere că în zilele următoare vor fi suficiente destituiri peste tot unde au existat nereguli. 

”Părerea mea, şi mulţi colegi din ţară astăzi au intervenit, preşedinţi de consilii judeţene, care au atras atenţia că anumiţi oameni nu şi-au făcut treaba nici la nivel judeţean, şi de la anumite… AJPIS, de exemplu. Sunt ferm convins că în zilele următoare vor fi suficiente destituiri peste tot unde au existat nereguli” – a declarat Marcel Ciolacu după ședința Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebat dacă Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, ar trebui să-și dea demisia, premierul spune că a cerut documente pentru a vedea implicarea celor caree au condus acest minister în trecut. Marcel Ciolacu a reamintit că el nu a cerut demisia nici în cazul lui Marius Budăi, fost ministru al Muncii, nici în cazul Gabrielei Firea, fost ministru al Familiei.

Mult mai vehement în declarații a fost purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, care îi cere demisia liberalei Raluca Turcan. În prezent ministru al Culturii, Raluca Turcan este acuzată că, pe când ocupa funcția de ministru al Muncii, a avizat multe dintre caminele groazei în care au fost maltratate persoane vârstnice și vulnerabile.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Cu certitudine, se vor lua decizii la nivel guvernamental. În același timp, cei care sunt vinovați, cel puțin politic, dacă nu și administrativ, vor trebui să facă un pas în spate. Doamna Raluca Turcan este la fel de vinovată la domnul Marius Budăi. (…) În plan politic, domnul Budăi și doamna Firea și-au făcut analizele și au decis să-și dea demisia de onoare. Cred că și doamna Turcan, fiind una din persoanele care au avizat azile ale groazei ar trebui să facă un pas în spate. Este un gest de demnitate politică” – a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Foto: Inquam Photos / George Calin