Confidenţialitate

Ministrul Sănătății: 69 de unități sanitare din România primesc bani pentru dezvoltarea ambulatoriilor de specialitate | AUDIO

69 de unități sanitare din țara noastră primesc bani pentru dezvoltarea ambulatoriilor de specialitate. Sunt 600 de milioane de lei care au fost alocați prin PNRR pentru construcție, reabilitare, modernizare sau dotarea cu echipamente performante. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, spune că aceste ambulatorii vor putea oferi servicii performante și rapide pentru pacienți.

Ministrul Sănătății: Sustenabilitatea sistemului de sănătate în România constă în dezvoltarea a două segmente esențiale

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Trebuie să fim realiști și să ne dăm seama că sustenabilitatea sistemului de sănătate în România constă în dezvoltarea a două segmente esențiale:

  • Una este partea de prevenție;
  • Al doilea este accesul la servicii medicale ambulatorii care încet, încet înlocuiesc serviciile de internare continuă cam în toate țările din Europa; reducerea numărului de zile de spitalizare – este un fenomen global și este singura care poate să asigure și sustenabilitatea financiară a sistemelor de sănătate, nu numai în România – este valabil peste tot”, a spus ministrul Sănătății luni.

Cele 69 de ambulatorii care primesc bani pentru modernizare pot începe lucrările de luna viitoare. Pentru noile servicii de specialitate – analize de laborator, ecografii, radiografii sau consultații – va fi suficientă o trimitere de la medicul de familie, mai spune ministrul Sănătății.

Dezvoltarea ambulatoriilor de specialitate - Bani din PNRR.

Sursa foto: Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății: Pot merge cu trimitere de la medicul de familie în aceste ambulatorii

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Pot merge cu trimitere de la medicul de familie în aceste ambulatorii. Sunt ambulatorii care au și medici de familie – există și această variantă. Chiar discutăm cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate încât în noul contract-cadru serviciile medicale ambulatorii – fie că discutăm de asistența medicală de medicină de familie, fie de asistența medicală primară și cea ambulatorie de specialitate – să fie încurajată în contractul cadru.

Cred că este toată lumea convinsă sau, dacă nu sunt încă, sperăm că până la finalizarea acestui proiect în următorul an să fie convinsă că este nevoie de astfel de servicii care trebuie accesate cât mai des”, a mai spus Alexandru Rafila – ministrul Sănătății.

Printre ambulatoriile care au primit bani pentru modernizare se numără cele din Iași, Buftea, Gherla, Sovata, Câmpulung sau Sighișoara.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Ministrul Sănătății, despre decontarea vaccinurilor anti-HPV: „La femeile aflate în vârstă fertilă de 18-45 de ani trebuie să crești accesibilitatea” | VIDEO