Confidenţialitate

Armand Goșu: La nivel de percepție, Vladimir Putin este perdantul din această criză | AUDIO

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a atins nivelul cel mai de jos al carierei politice. Aceasta este percepția publică după ce gruparea paramilitară Wagner s-a revoltat și a ajuns la doar 200 de kilometri de Moscova, consideră politologul și profesorul universitar Armand Goșu. Acesta a spus în emisiunea „Deșteptarea” că au rămas foarte multe întrebări fără răspuns, dar speculează că totul a fost o lovitură de stat eșuată.

Armand Goșu: Speculez o tentativă de lovitură de stat eșuată

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Speculez aici, atenție, doar speculez: nu am informații, dar pe baza informațiilor de pe piață, luându-le, reașezându-le pe masă și încercând să le interpretez, cred că mai degrabă a fost o tentativă de lovitură de stat pornită de la o răscoală militară, numai că ea nu s-a consumat pentru că la nivelul elitei moscovite nu au ajuns la un acord privind transferul de putere privind succesiunea lui Putin. Nu neapărat ce se întâmplă cu Putin, că îl rezolvă repede cu un glonte. Problema este cine vine după Putin”, a spus politologul și profesorul universitar Armand Goșu la Europa FM.

Vladmir Putin este perdantul, însă nici liderul grupării Wagner, Evgheni Prigojin nu are de câștigat, mai spune profesorul Armand Goșu.

Armand Goșu: Sunt lucruri total neclare, dar la nivel de percepție, Putin este perdantul din această criză

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nimeni nu-și putea închipui în urmă cu doar câteva săptămâni, luni, ca Putin să fie așa un fel de clown care iese, spune dimineața ceva, folosește cuvinte foarte dure „trădare”, „trădător”, „ne-a băgat cuțitul în spate” – acestea sunt lucruri foarte grave; un trădător nu poate fi iertat. Vedem că peste câteva ore trădătorul pleacă în aplauzele mulțimii spre Belarus. Deci sunt lucruri total neclare aici, dar la nivel de percepție, el este perdantul din această criză. Este greu de spus că Prigojin este câștigătorul acestei crize pentru că cine urmărește rețelele sociale rusești văd că Prigojin este considerat cel mai adesea un mort viu – ar fi o chestiune de ore, de zile, de luni în care cineva să-i ia viața lui Prigojin”, a adăugat Armand Goșu.

Rămân multe întrebări nu doar despre ce se va întâmpla cu Progojin mai departe, ci și despre de soarta mercenarilor Wagner

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Toți au mers alături de Prigojin și merg în continuare alături de el. Vor fi preluați, cum vor fi preluați, ce contracte vor semna la Ministerul Apărării toți acești generali, FSB-ul local. Au apărut duminică dimineața informații că au fost arestați soldații din garnizoana Rostov pe Don, care i-au lăsat pe mercenari să intre în diferite instituții. Ori, acei soldați au spus că au primit ordin să-i lase pe mercenari să intre în respectivele instituții”, a mai spus Armand Goșu la Europa FM.

Sursa colaj foto: Shutterstock / Twitter / (Little) Think Tank

Citește și: Moscova suspendă măsurile de securitate luate după revolta grupării Wagner