Confidenţialitate

Ministrul Muncii spune că vrea ca salariul minim să crească, de la 1 ianuarie, cu 10 procente | AUDIO

PSD vrea o creştere a pensiilor cu minimum 10 procente de la 1 ianuarie, dar în acelaşi timp este necesară şi o creştere a salariului minim brut, afirmă ministrul Muncii.

Marius Budăi a anunţat la Iaşi că social-democraţii lucrează la un program de măsuri sociale pentru sprijinirea cetăţenilor în iarna care urmează:

„Începând de astăzi, la nivelul Ministerului Muncii, am declanșat în cadrul comisiei de dialog social o discuție transparentă cu partenerii sociali și mă refer aici la reprezentanții angajatorilor, patronatele și cu reprezentanții angajaților – cu sindicatele, astfel încât de la 1 ianuarie să avem și o creștere a salariului minim brut garantat în plată în România. Salariul minim adecvat trebuie să fie în concordanță cu două elemente extrem de importante și anume 60% din salariul median brut și 50% din salariul mediu lunar.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marius Budăi a precizat că ulterior vor avea loc discuţii cu mediul de afaceri şi cu sindicatele cu privirea la creşterea salariului minim de la 1 ianuarie.

Citește și: Marcel Boloș: Măsura voucherelor sociale se susține a fi extinsă până în 1 iulie, primul semestru al anului 2023 | VIDEO

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea