Confidenţialitate

Ministrul Muncii: Proiectul privind legea salarizării va fi gata până la 15 mai

Noul proiect de lege privind salarizarea bugetarilor va fi gata până la 15 mai – dată de la care va fi pus în dezbatere publică timp de 2 săptămâni.

Așa promite Ministerul Muncii – după discuțiile avute astăzi cu sindicatele în urma cărora s-a ajuns, cităm, la un consens rezervat.

Guvernul va încerca să crească salariile mici și foarte mici.  Bugetarii care câștigă sub o mie de lei, spre exemplu, vor fi primii vizați,  a explicat ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

Să ne concentrăm pe salariile de bază, nu pe sporuri și indemnizații – de aici, interpretările pe care le-a tras toată lumea consider că nu sunt corecte. Avem opțiunea să încercăm să cârpim pe ici, pe colo pe toată grila de salarizare, cum s-a încercat deja și n-am avut un mare succes sau avem opțiunea să ne concetrăm resursele acolo unde este cel mai mult nevoie de ele. Cei care au salarii mai mici îi vor prinde din urmă pe cei care au salarii ceva mai mari. Ai oameni care câștigă salarii nete de sub 1.000 de lei și, de aceea, avem o datorie de a ne uita la cei mai afectați”, a explicat ministrul Dragoș Pîslaru, după discuțiile cu sindicatele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Muncii insistă că toate informațiile apărute în presă,  referitoare la acordarea de sporuri și indemnizații,  sunt false.

Guvernul nu va mai comunica nimic oficial până la data de 15 mai, așa că eventuale variante trebuie ignorate, a subliniat Dragoș Pîslaru.

Dacă noi, în acest moment, vom începe să ajungem la dezbinare între familiile ocupaționale adică profesorii să spună că sunt mai importanți decât doctorii, doctorii mai importanți decât magistrații, magistrații mai importanți decât armata, armata mai importantă decât administrația publică, nu ajungem nicăieri. Chiar dacă mai auziți de variante, versiuni și orice mai auziți (…) în această perioadă vom rula nenumărate scenarii, pe 15 mai vom avea un proces care va fi încheiat și atunci, evident, cu toată lumea putem să intrăm în dezbatare publică”, a subliniat ministrul Muncii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guvernul își propune ca primele salarii majorate să fie primite prin august-septembrie.

Baza de referință va fi salariul minim de 1.250 de lei – majorare care intră în vigoare pe 1 mai.