Confidenţialitate

Ministrul Mircea Titus Dobre îi cheamă la raport pe ambasadorii turismului

Noul șef al Turismului, Mircea Titus Dobre, a declarat într-un interviu pentru Europa FM că luna viitoare vrea să aibă o discuție cu personalitățile desemnate ambasadori ai Turismului pentru a stabili un proiect concret privind promovarea României.

”Ambasadorii turismului” este un proiect inițiat de fostul ministru Maria Grapini și dus mai departe de predecesorii săi. De acest statut se bucură, între alții, fostul tenismen Ilie Năstase, naistul Gheorghe Zamfir și designerul Cătălin Botezatu.

Undeva pe la începutul lunii aprilie voi invita toți ambasadorii turismului la o întâlnire informală, poate o cină, în care să dezbatem și să punem la punct anumite planuri și să stabilim cu ce ne pot ajuta dânșii în plan extern și pe plan intern pentru că acei ambasadori sunt unele dintre cele mai importante personalități pe care le are România”, a precizat ministrul Mircea Titus Dobre.

Întrebat dacă până acum acești ambasadori ai turismului au fost implicați suficient în acțiuni de promovare a României, oficialul a evitat să dea un răspuns: ”Sunt genul de persoană care nu discută ce a fost, nu trebuie să ne uităm doar înapoi, ci înainte”.

”Cel mai important este că sub frunză scrie România”

Ministrul Turismului afirmă că nu are în vedere schimbarea brandului turistic al României. Logo-ul – adică frunza și sloganul Explore the Carpathian Garden – a fost realizat pe fonduri europene, iar până în 2020 nu poate fi schimbat.

Lăsând la o parte frunza, cred că cel mai important este că sub această frunză scrie România”, a menționat ministrul.

În același timp, Mircea Titus Dobre spune că vrea să găsească soluții pentru ca România să aibă turiști 365 de zile pe an. Pentru aceasta, dorește să dezvolte atât zona balneo, cât și zona montană. ”Nu trebuie uitat litoralul, care în aproape patru luni poate să fie o atracție foarte importantă pentru tot ce înseamnă turiști străini”, adaugă oficialul.

Ministerul Turismului participă până duminică, 12 martie, la Târgul de Turism din Berlin (ITB), cel mai mare eveniment de profil din lume, dedicat atât specialiștilor din domeniu, cât și turiștilor.