Confidenţialitate

Ministrul Mediului: Rabla pentru electrocasnice în 2022 va fi fără televizoare. Care sunt valorile voucherelor. AUDIO

Rabla pentru electrocasnice, dar fără televizoare – anunță ministrul Mediului, Tanczos Barna. El spune că existau foarte multe cereri pentru aceste produse și programul – al cărui scop este înlocuirea aparaturii electrocasnice învechite, mare consumatoare de energie – risca să devină Rabla pentru televizoare, în condițiile în care acestea nu sunt printre aparatele care cu cel mai mare consum.

Vom avea în derulare un program pentru trei categorii de echipamente electrocasnice: mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și frigidere îtr-o primă etapă. În etapa a doua o să avem laptopuri și tablete, fără televizoare în 2022. Aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare în a treia etapă”, a spus ministrul Mediului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prima sesiune de înscriere pentru ediția din acest an Rabla pentru electrocasnice începe pe 17 iunie. Bugetul total este de 100 de milioane. Cei care vor primi vouchere vor trebui să le folosească în maxim 7 zile față de 15, cât era termenul până acum. Mai sunt și alte schimbări – spune ministrul Tanczos Barna.

„Dacă cineva a cerut în prima sesiune un voucher pentru mașină de spălat și nu a valorificat acel voucher, la următoarea sesiune nu mai poate să solicite pentru același tip de echipament acest sprijin.Valoarea voucherelor a rămas aceeași pentru fiecare tip de echipament electrocasnic:

  • 400 de lei pentru mașinile de spălat rufe;
  • 400 de lei pentru mașinile de spălat vase;
  • 400 de lei pentru aer condiționat;
  • 400 de lei pentru frigidere;
  • 400 de lei pentru uscătoarele de rufe;
  • 200 de lei pentru aspiratoare;
  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 300 de lei pentru tablete”.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Nicolae Ciucă: Am adoptat azi Ordonanța referitoare la voucherele sociale, măsură în valoare totală de 3.1 miliarde de lei. VIDEO