Confidenţialitate

Nicolae Ciucă: Am adoptat Ordonanța referitoare la voucherele sociale, măsură în valoare totală de 3.1 miliarde de lei. VIDEO

Nicolae Ciucă a spus luni, 9 mai 2022, că a fost adoptată Ordonanța de Urgență care privește voucherele sociale. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, va conduce săptămâna aceasta o delegație la Bruxelles, conform declarației premierului României, după ce Nicolae Ciucă a analizat stadiul implementării jaloanelor și țintelor din PNRR.

Nicolae Ciucă, despre PNRR

„Am analizat stadiul implementării jaloanelor și țintelor din PNRR. A fost o foarte bună oportunitate în care am identificat realizările și ceea ce avem de făcut în continuare. Avem o delegație pe care o va conduce domnul ministru Boloș săptămâna aceasta la Bruxelles, să putem să avem toate elementele clarificate și să fim în măsură ca până la finalul lui iunie să pornim cele 57 de apeluri din 69 câte avem în portofoliu. Există mecanismele și procedurile create să putem să accesăm aceste fonduri care sunt o foarte bună și mare oportunitate să putem să continuăm, să ne dezvoltăm”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul României, despre voucherele sociale

„Prima OUG pe care o vom adopta azi este cea referitoare la voucherele care vor fi acordate cetățenilor cu nevoii – masă caldă sau achiziția alimentelor – 3 milioane de persoane vor beneficia de aceste vouchere o dată la 2 luni. Este o măsură cu o valoare totală de 3.1 miliarde de lei, iar 50% din acești bani vor proveni din fonduri europene”, a mai spus premierul României.

Urmărește declarația video a lui Nicolae Ciucă

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Marcel Ciolacu: Categoric se vor primi aceste vouchere sociale de la 1 iunie. AUDIO