Confidenţialitate

Ministrul Mediului a decis demiterea șefii Gărzii de Mediu. Propunerea va fi trimisă Guvernului

Ministrul Mediului Costel Alexe a anunțat că, în urma discuției cu comisarul Gabriela Dorojan, a ajuns cu aceasta la concluzia că este oportun ca ea să nu mai ocupe poziția de comisar general al Gărzii Naționale de Mediu. Propunerea va fi transmisă Guvernului.

Potrivit lui Costel Alexe, joi dimineață a solicitat Comisariatului Național al Gărzii de Mediu planul de acțiuni de monitorizare și control pe care Garda Națională de Mediu le-a dispus în perioada 2014-2019 pentru trei aglomerări urbane: Brașov, București și Iași.

Ministrul a cerut și raportul detaliat privind gradul de implementare al măsurilor prevăzute în cele trei planuri de calitate a aerului.

„Vreau să îi asigur pe toți românii, indiferent de județul în care locuiesc, că atât timp cât voi fi în funcția de ministrul al Mediului, Apelor și Pădurilor, vor avea în mine un aliat și îmi voi desfășura activitatea cu bună credință, în interes public, transparent și fără jumătăți de măsură! Reducerea poluării, îmbunătățirea calității aerului și creșterea calității vieții rămân obiective fundamentele ale acestui mandat!”, a scris ministrul Mediului pe pagina sa de Facebook.