Ministrul italian de Interne confirmă că bărbatul ucis la Milano este principalul suspect pentru atentatul de la Berlin

Ministrul italian de Interne confirmă că bărbatul ucis la Milano în noaptea de joi spre vineri este Anis Amri, principalul suspect pentru atentatul de la Berlin.

Între timp, biroul Procurorului Federal german a anunţat pentru DPA că ancheta continuă şi că Berlinul ţine legătura cu autorităţile italiene.

Potrivit primelor informaţii publicate de presa italiană, bărbatul care mergea pe jos a fost oprit pentru un control de rutină în jurul orei 3.00 (4.00 ora României), în Piazza I Maggio din Milano, în faţa gării.

Tânărul a scos un pistol de calibrul 22, a strigat „Allah este mare” şi a deschis focul asupra ofiţerilor, dintre care unul a fost rănit la spate. Oamenii legii au răspuns cu focuri de armă şi l-au ucis.

Bărbatul, de origine magrebiană, nu avea documente la el, dar amprentele lui corespund descrierii suspectului pentru atentatul de la Berlin.

Poliţiştii italieni au descoperit un bilet de tren pe ruta Franţa-Italia asupra bărbatului, relatează Corriere della Sera. Potrivit biletului, Anis Amri ar fi luat trenul de la Chambery (sud-estul Franţei), via Torino, până la Milano.

El ar fi ajuns în Gara San Giovani, în faţa căreia a fost omorât, la ora locală 1.00 (2.00 ora României), deci cu două ore înainte să fie oprit de o patrulă a poliţiei care i-a cerut actele.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS