Confidenţialitate

Ministrul Ioan Rus, despre familiile românilor care muncesc în străinătate: ”Copiii se fac golani acasă și nevasta curvă”

Declarație șocantă a ministrului Ioan Rus despre familiile românilor care muncesc în străinătate: ”Copiii se fac golani acasă și nevasta curvă.”

În contextul în care vorbea despre românii din străinătate și despre cât câștigă aceștia muncind în construcții, ministrul Transporturilor Ioan Rus a declarat la Digi 24,  că – exemplu – dacă tatăl câștigă 1.500 de euro în străinătate, ”de banii ăștia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”.

Ulterior, la întrebarea moderatorului, ministrul Ioan Rus a spus că expresia e “o licență”.

”România are trei milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus.

                Guvernul ar trebuie să ceară scuze publice tuturor românilor care muncesc în străinătate, iar ministrul Ioan Rus să fie demis de urgență, e de părere jurnalistul Mircea Marian:

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Astăzi, într-un comunicat de presă, ministrul Ioan Rus și-a cerut scuze pentru afirmația de ieri.

Tot ieri, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Gabriela Coman, spunea, ieri, la lansarea proiectului “Protecţie şi educaţie pentru copiii afectaţi de migraţia pentru muncă în străinătate”, că la nivel naţional peste 80.000 de copii sunt afectaţi de plecarea părinţilor în străinătate.