Confidenţialitate

Ministrul Finanțelor: Cheltuielile din PIB cu pensiile de serviciu vor fi reduse conform prevederilor din PNRR | AUDIO

Reforma prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi făcută „aşa cum este prevăzut”, afirmă ministrul Finanţelor. Iar cheltuielile din PIB cu pensiile de serviciu vor fi reduse conform prevederilor din PNRR, precizează Adrian Câciu.

Adrian Câciu: „Bani România are, problema este dacă este oportun să ducă mai mulţi bani sau mai puţini bani”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Reforma va fi făcută aşa cum este prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Bani România are, problema este dacă este oportun să ducă mai mulţi bani sau mai puţini bani. PNRR-ul ne spune că trebuie să reducem ponderea cheltuielilor în PIB cu aceste pensii de serviciu. Asta vom face”, a spus Adrian Câciu.

Adrian Câciu, despre raportul Băncii Mondiale: „Ne vom uita pe el, sunt toate Ministerele de resort acolo implicate să vină cu soluţii şi să ne atingem jalonul din PNRR”

Jalonul din PNRR privind pensiile speciale încă nu a fost închis, pentru că a apărut raportul Băncii Mondiale, spune ministrul Adrian Câciu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Eu am toată deschiderea să particip cu toţi colegii mei, în grupuri de lucru sau oricând sunt chemat, să vin cu soluţii şi să vin cu ceea ce înseamnă sustenabilitatea fiscal-bugetară a acestei ţări. Între timp, a apărut acest raport final, care raport final al Băncii Mondiale are o serie de diferenţe faţă de raportul iniţial, pe baza căruia a fost scris proiectul de lege. Evident, ne vom uita pe el, sunt toate Ministerele de resort acolo implicate să vină cu soluţii şi să ne atingem jalonul din PNRR”, a mai spus Adrian Câciu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Proiect de lege în Parlament: Toți angajații din sectorul privat ar putea primi vouchere de vacanță din 2024 | AUDIO