Confidenţialitate

Ministrul Familiei: Brățările electronice pentru apărarea victimelor violenței domestice pot fi utilizate din 2022 | AUDIO

Brățările electronice vor putea fi utilizate de anul viitor, spune noul ministru al Familiei, Gabriela Firea. Aceasta spune că a discutat deja cu ministrul de Interne, Lucian Bode, pentru ca sistemul informatic de monitorizare electronică de devină operațional și să poată fi folosit și în apărarea victimelor violenței domestice.

„Nu de fiecare dată ordinele de restricție au fost suficiente, iar victimele au avut în continuare de suferit. Nu este o stare de normalitate, aceea să suporți violențe – fizice, verbale, psihice – în special cea care poate duce la decesul victimei, traumatizarea acesteia este violența fizică. Cea de netolerat și pentru care dorim să ne implicăm cât mai mult, iar proiectul brățării electronice ar trebui să intre în vigoare cât mai curând”, a spus Gabriela Firea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Familiei mai spune că de anul viitor victimele violenței domestice vor putea beneficia și de decontarea contravalorii expertizei medicale și a certificatelor medico-legale.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Dacian Cioloș: Comisarul European pentru Justiție urmărește cazul Danileț

Autor: Lucia Ciocârlie-Haranguș