Ministrul Educației: Nu trimiteţi copiii la analize inutil

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, le-a transmis inspectorilor şcolari că în examinarea stării de sănătate a elevilor la începutul anului şcolar nu trebuie să se facă exces de zel.

Sunt suficiente adeverinţă medicală şi certificatul epidemiologic, atenţionează ministrul, care adaugă să nu fie trimişi copiii la analize inutil.

Atenţionarea a fost făcută de ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, duminică, în videoconferinţa cu inspectorii şcolari, în care s-a discutat despre pregătirile pentru începutul de an şcolar.

În legătură cu adeverinţele medicale şi certificatele epidemiologice cerute elevilor, ministrul Sorin Cîmpeanu le-a solicitat şefilor de inspectorate şcolare să urmărească aplicarea “cu discernământ” a metodologiei privind examinarea stării de sănătate a preşcolarilor şi elevilor, respectiv acordarea asistenţei medicale gratuite.

“Nu facem exces de zel. Cunoaşteţi ordinul de ministru: adeverinţă medicală şi certificat epidemiologic. Nu trimiteţi copiii la analize inutil. Precizările şi formatul acestor două documente sunt foarte clare”, a subliniat ministrul Educaţiei.

Noul an şcolar începe luni 14 septembrie şi se va încheia în 24 iunie 2016.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS