Confidenţialitate

Ministrul Economiei: România va fi deschisă turismului extern | AUDIO

România va fi deschisă turismului extern, iar turiştii străini vor putea veni în România cu respectarea condiţiilor generale, în funcţie de lista pe care se află ţara, a anunţat ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

”România va fi deschisă turismului extern. Practic s-a eliminat din Hotărârea de Guvern care reglementează lucrurile acestea lista persoanelor care aveau dreptul să vină, pe lângă criteriile generale pentru țările verzi, galbene și roșii, mai erau roșii o listă a persoanelor care aveau dreptul să intre în țară, în momentul acesta această listă e eliminată, acum România e deschisă și turismului extern, A fost un lucru care ne-a fost cerut de către mai toate organizațiile de profil din turism”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guvernul a actualizat joi lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Cei vaccinaţi împotriva COVID-19 sau care prezintă un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zona roşie sau galbenă, cu risc epidemiologic ridicat.

În ceea ce priveşte zona roşie, sunt scutite de carantină doar persoanele vaccinate. Excepţie face Marea Britanie. Secretarul de stat, Raed Arafat.

”Marea Britanie, care în mod normal s-ar afla în zona verde, va fi considerată ca fiind în zona galbenă, ceea ce înseamnă că trebuie să vină u test sau să fie vaccinat”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.