Confidenţialitate

Ministrul Economiei renunță la numirea Florinei Prisecaru, acuzată că a colaborat cu securitatea | AUDIO

Claudiu Năsui a anunțat că renunță, în urma presiunii publice, la numirea Florinei Prisecaru, acuzată că a colaborat cu securitatea. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei pe pagina sa de socializare, unde își cere scuze pentru situația creată.

Florina Prisecaru, director general adjunct în cadrul Ministerului Finanțelor, era dorită de Claudiu Năsui, pe un post similar, în Ministerul Economiei.

Prisecaru a primit în 2019 verdict de colaborare cu Securitatea, decizie pe care a atacat-o în instanță, dar a pierdut la Curtea de Apel București, decizie care nu este definitivă.

Claudiu Năsui a încercat să explice miercuri seară, la Digi 24, de ce ține la această numire, în ciuda verdictului de colaborare.

Joi dimineață, Claudiu Năsui s-a răzgândit. A anunțat că renunță la numire tocmai din cauza dosarului CNSAS, deși nu ar fi crezut că numirea Florinei Prisecaru de la un minister la altul va fi problematic.

Am căutat o persoană care să aibă experiență în zona aceasta. Nu cunosc multă lume la stat, așa că am căutat cât de bine am putut persoane” mai spune ministrul economiei. În finalul mesajului său, Claudiu Năsui reafirmă faptul că familia sa nu a avut nicio legătură cu fosta securitate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș