Confidenţialitate

Ministrul Drulă, despre protestul sindicaliștilor de la metrou: O mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii

Ministrul Transporturilor a avut o reacție dură după ce traficul a fost blocat la metroul bucureștean, vineri, din cauza unei greve spontane a sindicaliștilor din cadrul Metrorex.

Cătălin Drulă a denunțat „o acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș”.

„Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii. Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie”, susține ministrul.

„Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților. Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri (joi – n.r.) pentru evacuarea spațiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex și firma sindicatului USLM în 2018”, adaugă Cătălin Drulă, care amenință că acțiunile Ministerulu vor continua: „O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare. Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”.

Circulaţia trenurilor de metrou este afectată vineri de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, care au blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, a anunțat Metrorex.

O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș

Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită…

Publicată de Cătălin Drulă pe Joi, 25 martie 2021