Confidenţialitate

Ministrul Dezvoltării a primit aviz negativ în comisiile parlamentare. Scandal la audieri

Ministrul Dezvoltării Ion Ștefan a primit aviz negativ în comisiile reunite pentru administrație publică ale Parlamentului.

Aleșii USR s-au abținut la vot, însă liberalii au votat pentru un aviz favorabil chiar dacă au anunțat că nu vor vota învestirea Guvernului Orban 2 pentru a ajunge la anticipate.

Nici astăzi nu au lipsit certurile, discuțiile aprinse și atacurile la persoană. Ministrul propus la Dezvoltare Ion Ștefan  – a primit aviz negativ în comisiile reunite pentru administrație publică ale Parlamentului. Cum a comentat votul?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au fost 20 de voturi „pentru” avizul de respingere, opt „împotrivă” și șase abțineri.

Înaintea votului, Ion Ștefan, ministrul propus la Dezvoltare, le-a cerut membrilor comisiilor reunite parlamentare să nu îi dea aviz pozitiv. El consideră că un aviz favorabil ar însemna un blat cu PSD.

A fost scandal la audieri. Fostul ministru al Dezvoltării Daniel Suciu l-a acuzat pe Ion Ștefan că a blocat accesarea unor fonduri europene. Social-democratul a prezentat și un document în acest sens.

Reacția deputatul PSD a venit după ce Ion Ștefan și liderul deputaților PNL, Florin Roman, au prezentat câteva poze cu lucrări de infrastructură prost realizare, în special drumuri pline de gropi.

De asemenea, senatorii PSD l-au acuzat pe Ion Ștefan că a cerut Corpului de Control să verifice activitatea lui Daniel Suciu, astfel încât acestuia să îi fie făcută o plângere la DNA.

Controversele au continuat pe parcursul audierilor.

„Supărarea celor de la PSD este că s-a pus capacul la borcanul de miere și s-a oprit sifonarea banului public”, a conchis Ion Ștefan.