Confidenţialitate

Ministrul de Interne: „Consumul de droguri la volan riscă să-l egalizeze pe cel de alcool” | AUDIO

Tot mai mulţi şoferi sunt prinşi de poliţişti conducând sub influenţa substanţelor interzise, iar consumul de droguri la volan riscă să-l egaleze pe cel de alcool”, spune ministrul de Interne, Lucian Bode. El a vorbit despre acest fenomen la un eveniment organizat la Parlament despre siguranța rutieră.

Numai în ultimul weekend polițiștii au reţinut 112 permise de conducere pentru consum de substanţe interzise și au constatat 170 de infracţiuni prevăzute de legislaţia pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri.

Lucian Bode: Consumul de droguri la volan riscă să-l egalizeze pe cel de alcool

„În doar trei nopţi – 17, 18 și 19 iunie – în judeţul Constanţa au fost verificați în trafic 3.300 de șoferi, fiind constatate 34 de infracţiuni pentru conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive şi 40 pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa alcoolului. Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă. Nu vreau să dau un verdict, însă consumul de droguri la volan riscă să-l egalizeze pe cel de alcool”, a spus Lucian Bode.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Satu Mare: Un tânăr de 15 ani, fără permis și sub influența drogurilor, s-a răsturnat cu mașina furată de la tatăl său