Confidenţialitate

Lucian Bode, despre fenomenul drogurilor: „Nu este normal să se întrebe ce-ați făcut. Vom pregăti suplimentar personalul MAI” | AUDIO

Ministrul de Interne răspunde acuzațiilor după festivalul Saga. Între timp, au fost prinși traficanții care au vândut droguri la festivalul Saga din București, anunță postul public de televiziune.

15 persoane au fost reținute în acest caz; fac parte dintr-o grupare care furnizează stupefiante mai ales în Sectorul 2 al Capitalei.

Lucian Bode a apărat astăzi activitatea instituțiilor din subordine în ceea ce privește prevenirea consumului de droguri:

„Nu este normal și este incorect pentru structurile MAI să se pună o întrebare retorică, așa, în spațiul public ce-ați făcut în acest domeniu, când pe linia prevenirii am avut zeci de mii de elevi care au intrat în proiectele Agenției Naționale Antidrog. Pe linia combaterii doar la nivelul anului 2021 am avut peste 7.000 de dosare penale, am destructurat 52 de grupări infracționale. Am trimis în judecată, au fost inculpați peste 1.600 de persoane, 2,8 tone de droguri au fost confiscate anul trecut.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La minister au loc discuții în legătură cu ce măsuri suplimentare pot fi luate, a mai spus ministrul de Interne:

„Vom reevalua activitățile de colectare a datelor, vom pregăti suplimentar personalul Ministerului Afacerilor Interne, vom stabili calendarul evenimentelor cu public numeros și acolo vom avea o prezență sporită a efectivelor MAI. Vom pregăti organizatorii de evenimente pentru că este nevoie să avem o colaboare foarte bună structurile Ministerului Afacerilor Interne cu organizatorii acestor evenimente.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / George Călin