Confidenţialitate

Ministrul Apărării, despre pensiile militarilor: „Nu pot fi considerate speciale”. Tîlvăr spune că discuțiile vor duce la plecări masive din armată | AUDIO

Pensiile militare sunt pensii de serviciu, nu speciale, reafirmă ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, în contextul în care în Parlament este discutată reforma pensiilor.

Angel Tîlvăr spune că discuțiile pe acest subiect riscă să lase armata fără specialiști:

„Nu putem risc ca pe fondul acestei discuții de exemplu cei peste 7.000 de militari doar din Ministerul Apărării Naționale care îndeplinesc condițiile de trecere în rezervă pe actualul sistem de pensionare să considere că singura lor soluție este trecerea în rezervă. Toți sunt oameni cu foarte mare experiență, mulți sunt încadrați pe funcție de comandă și va fi imposibil pentru sistemul militar să absoarbă șocul plecării lor într-un timp așa de scurt. Pensiile militarilor nu pot fi considerate pensii speciale, pledăm pentru adoptarea de măsuri de reforme echitabile în acest domeniu.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reamintim, parlamentarii discută modalitățile prin care pensiile speciale de acum vor fi modificate pe sistemul contributivității. Dacă nu face reforma pensiilor speciale, România riscă să piardă peste 1 miliard de euro din PNRR.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Violeta Alexandru: Pensiile militarilor au caracter special, dacă acest cuvânt nu ar avea o conotație negativă. Restul sunt niște premieri | VIDEO