Confidenţialitate

Ministrul Anisie: Trebuie să fim pregătiți pentru scenariul în care școlile nu se redeschid în septembrie | AUDIO

Ministrul Educației a declarat, sâmbătă, că ar trebui ca atât autoritățile, cât și părinții, să ia în calcul pentru scenariul în care unitățile de învățământ nu s-ar putea redeschide în septembrie din cauza situației epidemiologice.

“Nu spun că este o posibilitate, dar trebuie să fim pregătiți”, a subliniat ministrul.

Monica Anisie se angajează, într-o intervenție la Digi 24, ca până în toamnă, să le asigure tuturor elevilor tablete sau laptopuri, iar pe profesorii îi trimite, vara aceasta, la cursuri pentru a ști cum să predea online.

“Săptămâna viitoare vom veni cu un plan de măsuri. Trebuie să fim pregătiți ca în toamnă să desfășurăm un învățământ online, astfel încât să nu ne aflăm în situația în care suntem astăzi. Obiectivele Ministerului sunt să asigure tablete, laptopuri până în toamnă, pentru elevi, iar pe de altă parte să pregătim cadrele didactice pentru a putea lucra mai ușor cu elevii”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre redeschiderea creșelor pe timp de vară, ministrul Educației a spus că părinții care nu au cu cine să își lase copii acasă, dacă reîncep lucrul, pot beneficia în continuare de prevederile Legii 19.

Acesta îi permite unuia dintre părinți să primească zile libere, cât timp unitățile de învățământ rămân închise. El va fi plătit zilnic cu 75 la sută din salariul corespunzător unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75 la sută din salariul mediu brut.