Confidenţialitate

Ministerul Transporturilor cere evaluarea activităţii conducerii METROREX, la solicitarea sindicaliştilor

Ministerul Transporturilor, prin reprezentații din Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), va solicita Consiliului de Administrație al Metrorex să întocmească evaluarea activității directorului general, la solicitatea sindicaliștilor, informează un comunicat al ministerului.

O delegație a Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) a fost primită joi de către secretarul de stat Dragoș Titea, responsabil cu atribuții pe domeniul feroviar, informează Ministerul Transporturilor.

Evaluarea va fi prezentată în cadrul următoarei ședințe AGA, iar raport asupra activității de administrare va include și informații referitoare la execuția contractului de mandat al directorului general al societății.

Totodată, în perioada următoare, Corpul de Control al ministrului va efectua un control tematic cu privire la aspectele semnalate de către membrii organizației sindicale.

De asemenea reprezentanții Ministerului Transporturilor au precizat că sunt deschiși dialogului cu toți partenerii sociali iar la problemele identificate în domeniile gestionate de minister, printr-un dialog permanent și constructiv, pot fi identificate soluții eficiente pentru dezvoltarea durabilă a transporturilor.

În cadrul dialogului permanent cu partenerii sociali, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc se va întâlni în perioada următoare cu reprezentanții USLM și va discuta cu aceștia problemele existente la nivelul Metrorex precum și soluțiile ce pot fi aplicate.

În jur de 50 de sindicaliști de la metrou au pichetat joi Ministerul Transporturilor.

Protestul a fost determinat de indiferență și de lipsa dialogului social, a declarat liderul sindicatului de la metrou Ion Rădoi.

„Solicitările noastre sunt înaintate de circa o lună, și le-am reluat când a venit actualul ministru, Răzvan Cuc. Sunt probleme legate de personal, de siguranța circulației, de faptul că nu ne mai putem descurca în condițiile actuale, numărul de călători este în creștere, și când avem 700.000 de călători pe zi iar noi folosim oameni care nu au calificarea necesară. O altă problemă este că datorită lipsei de disciplină și lipsei de personal, a modului în care se fac licitații și se aduc trenuri fără performanețele necesare”, a spus Ion Rădoi.