Ministerul Sănătății: Secția de Arși de la Floreasca trebuie să funcționeze independent

Secția de Arși de la Spitalul Floreasca din București trebuie să funcționeze independent și nu pe lângă o altă secție, arată Ministerul Sănătății.

În plus, trebuie luate mai multe măsuri pentru ca cele 6 paturi să figureze în evidențele Casei de Sănătate.   În acest moment, serviciile pacienților care sunt tratați acolo nu pot fi decontate.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății – Laurențiu Colintineanu.

În prezent, Unitatea de Arși este organizată, și acesta este un citat din actele administrative,  pe lângă Secția de Chirurgie Plastică. Din păcate, formularea ”pe lângă” nu există nici în limbaj administrativ, nici în limbaj juridic ceea ce duce la anumite probleme, în sensul în care Unitatea de Arși Grav trebuie să fie o unitate distinctă din toate punctele de vedere”.

Laurențiu Colintineanu a spus că sunt probleme și cu decontările.

În acest moment, cele 6 paturi din rezervele Unității de Arși nu sunt în contract cu Casa de Asigurări ceea ce este o problemă care trebuie rezolvată imediat pentru că nu se pot face decontări pe tratamente efectuate în aceste rezerve”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Luna trecută, în Secția de Arși au fost tratați pacienți, însă Ministerul a identificat probleme cu personalul.

În luna mai, în această unitate au fost tratați 5 pacienți care îndeplinesc criteriile de arși grav.  Doi dintre aceștia sunt în continuare în tratament, unul dintre ei a fost externat, iar doi dintre ei au fost transferați la Spitalul de Arși. Poate cea mai mare urgență este legată de personalul acestei unități (…) e nevoie, pe această unitate, de oameni cu experiență care să facă față acestui tratament, trebuie să se ocupe posturile”, a adăugat Laurențiu Colintineanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, Guvernul a sesizat Parchetul în legătură cu funcționarea Secției de Arși de la Floreasca care a funcționat, o perioadă, doar pe hârtie.  Există suspiciuni privind legalitatea achizițiilor publice care s-au făcut acolo.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS