Ministerul Finanțelor: Prezentăm în câteva zile noul formular care va înlocui Declarația 600

În câteva zile, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, va prezenta formularul unic prin care își vor declara veniturile cei care câștigă din activități independente – inclusiv drepturi de autor, chirii și dividende.

Acest formular unic va înlocui „DECLARAȚIA 600” care i-a bulversat, în ianuarie, pe cei care ar fi trebuit să își declare veniturile din respectivele activități independente (termenul era 31 ianuarie; a fost amânat, după instalarea Guvernului Viorica Dăncilă până la 15 aprilie).

 „Va fi un singur formular, va fi depus o singură dată pe an, va fi o plată. Un lucru foarte important este cel al schimbării calităţii de asigurat, care intervine la momentul plăţii şi la momentul depunerii formularului.” Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor a spus că va face o prezentare a formularului în perioada următoare pentru ca toată lumea care obține venituri din activități independente să știe ce are de făcut.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Eugen Teodorovici a făcut declarațiile după ce a participat la reuniunea Asociaţiei Comunelor din România. În cadrul ședinței, ministrul Finanțelor a ținut un discurs în care s-a referit la schimbările pe care le pregătește în perioada următoare:

„O să vedeţi în următoarele zile o schimbare radicală a unui mecanism, poate destul de învechit, la nivelul nostru, al Ministerului de Finanţe, al Fiscului, în general.” Eugen Teodorovici

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS