Ministerul de Finanțe va fi citat în procesul incendiului de la Colectiv

Decizia a fost luată de Tribunalul București după o solicitare depusă de DNA. Procurorii vor ca statul să fie parte din dosar.

Statul trebuie să fie garant pentru plata despăgubirilor către victimele incendiului din clubul Colectiv – au spus procurorii în timpul procesului iar judecătorii au fost de acord să analizeze această idee.

Drept urmare, ministerul de Finanțe va trebui să își trimită un reprezentat în instanță, pe 25 septembrie.

Acesta va trebui să susțină punctual de vedere al statului.

Decizia a fost luată la termenul de luni când rudele a doi dintre tinerii care şi-au pierdut viaţa la Colectiv au cerut despăgubiri de câte un milion de euro.

Rudele altor patru victime au cerut şi ele bani, fără a preciza însă suma.

La aproape doi ani de la incendiul de la Colectiv, abia acum procesul a ajuns să fie judecat pe fond. Până acum, acesta a fost amânat de mai multe ori.

În proces sunt judecați angajaţii firmei care organizase focul de artificii şi fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Inițial, fostul edil era judecat într-un dosar separat dar judecătorii au decis conexarea cazurilor.

Angajații firmei de artificii sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar fostul primar trebuie să răspundă la acuzația de  abuz în serviciu.

Procesul incendiului de la Colectiv a început în aprilie 2016. Peste 150 de oameni au cerut daune pentru suferinţa produsă de tragedia în care şi-au pierdut viaţa 64 de tineri.

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”.

Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS