Confidenţialitate

Ministerul de Externe mărește ambadasa României din New Delhi pentru a face față vizelor de muncă pentru cei care vin în România

Ministerul de Externe organizează misiuni consulare itinerante în state din care vin mii de muncitori să lucreze în România, precum Bangladesh, Nepal și India.

În scopul grăbirii acordării vizelor, Ministerul de Externe mărește ambadasa României din capitala Indiei, New Delhi.

Potrivit premierului, oamenii de afaceri au cerut Guvernului să aloce 100 de mii de vize de muncă muncitorilor străini din cauza deficitului uriaș de forță de muncă de la noi.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu:

„A fost organizată deja în perioada aprilie – iunie o misiune consulară itinerantă în Bangladesh, la Dhaka, care a reușit deja să acorde peste 4.500 de vize de muncă și avem în pregătire o misiune similară în Nepal pentru că Bangladesh, India, Nepal sunt sursele de forță de muncă străine cele mai importante.”

„Avem nevoie să intensificăm această activitate pentru că solicitarea de la mediul de afaceri este de aproximativ 100.000 de oameni”, a completat și premierul Nicolae Ciucă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Rămânem fără muncitori calificați, atrag atenția companiile din România. Constructorii au plecat în țări cu șantiere din cadrul PNRR | AUDIO

Foto: Shutterstock