Confidenţialitate

Ministerul Apărării: Patru dintre militarii răniți în Afganistan au fost externați

Ministerul Apărării anunță că patru dintre militarii răniți în Afganistan au fost externați.  Aceștia vor continua tratamentul și recuperarea sub supravegherea echipei medicale românești.

Unul dintre militari încă este internat în spitalul din Baza Aeriană Kandahar.

Patru dintre militarii răniți în Afganistan, vineri, 24 mai, din Batalionul 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei”, au fost externati. Astfel, plutonierul Rusu Marian, caporalii clasa a II-a Ștefan Florin-Laurențiu și Apetroaie Petrică și fruntașul Petcu Nicolae au fost externati în decursul aceleiași zile. Toți pacientii externați își continuă tratamentul și recuperarea, aceștia aflându-se deja în grija echipei medicale românești”, transmite MApN, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Caporalul clasa a II-a Anton Florin se află în continuare internat la Spitalul Militar de tip Rol III din Baza Aeriană Kandahar pentru tratament de specialitate.


Cei cinci militari din Batalionul 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei”, care se află în misiune în Afganistan, au fost răniți vineri, în jurul orei 12.30, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani. Mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.