Confidenţialitate

Ministerele vor primi la rectificarea bugetară mai puțin de o treime din suma cerută – Surse Europa FM

Ministerele și alte mari instituții publice au cerut Finanțelor, la rectificarea bugetară ce va fi adoptată în următoarele zile, aproape 100 de miliarde de lei, însă vor primi mai puțin de o treime din sumă, au precizat pentru Europa FM surse guvernamentale. Ministerele Muncii, Sănătății și Transporturilor primesc cei mai mulți bani, iar miliardele pe care le vor primi în plus sunt pentru datorii sau subvenții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul Muncii va primi 6,7 miliarde de lei

Surse guvernamentale au precizat pentru Europa FM că o sumă record – 6,7 miliarde de lei – va primi Ministerul Muncii, mare pare pentru voucherele sociale bilunare pentru cei cu venituri mici și pentru actualizarea unor costuri cu unele plăți pentru persoanele cu dizabilități.

Banii nu vor ajunge pentru majorarea pensiilor în acest an, iar Guvernul nici nu vrea să facă cheltuieli de acest tip în acest an, la cererea Comisiei Europene.

CNAS va primi 2,5 miliarde de lei

Casa Națională de Asigurări de Sănătate va primi bani pentru restanțele către angajatori pentru concediile medicale ce trebuie decontate. Este vorba despre aproximativ 2,5 miliarde de lei.

Ministerul Transporturilor va primi 2 miliarde de lei în plus pentru investiții

Ministerul Transporturilor va primi 2 miliarde de lei în plus pentru investiții, capitalizarea unor companii precum CFR și subvenții la CFR și Metrorex, au precizat aceleași surse guvernamentale pentru postul nostru.

Fondul de Rezervă la dispoziția Guvernului va fi suplimentat cu un miliard de lei.

Ministerul Energiei va primi 2,5 miliarde de lei

Nu în ultimul rând, Ministerul Energiei va primi 2,5 miliarde de lei pentru plăți către furnzorii de energie care au compensat facturi, după cum a stabilit Guvernul.

Ministerul Finanțelor va aloca bani pentru titlurile executorii dispuse în urma unor procese inițiate de angajați împotriva statului și câștigate.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Primăria Capitalei acordă 80 de milioane de lei pentru subvenția la termoficare | AUDIO