Confidenţialitate

Un nou minim istoric de consum de electricitate în România

Un nou minim istoric de consum de electricitate în România!

Acesta a fost înregistrat în prima zi de Paște. Consumul național s-a situat sub 3 000 de MWh. În aceste zile de minivacanță, panourile fotovoltaice au fost prima sursă de energie în țara noatră.

“De Paște am avut sub 2900 de MWh, consum instantaneu în miezul zilei la ora 15. Din datele noastre este un record cel puțin din ultimii 30 de ani. La aceea oră, ar trebui să mai punem undeva la 500-600 de MWh pentru a avea consumul real al țării. Chiar și așa, acest consum ar fi cu 25-30% mai puțin decât ar fi fost într-o astfel de zi, acum 5-6 ani.” a spus la EuropaFm,  Mihai Nicuț, redacor șef Economica.net.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Scăderea accentuată a consumului nu vine numai cu vești bune. Industria țării nu dă semne de redresare.

“În ziua de Paști, la ora cu acel consum mic, cea mai mare parte a producției era asigurată de panourile mari, nu de prosumatori. Deci există această veste bune că nu se mai emit noxe în atmosferă și mare parte din ce se produce, se produce din regenerabil. Dar, există această problemă, în care România începe să se afunde: nu există consum industrial de energie electrică. Sau există, dar nu este în creștere. Deci industria nu a repornit și se pare că nici fenomenul electromobilității nu a luat o atât de mare amploare, adică mașinile electrice” mai spune Mihai Nicuț.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Shutterstock
Citește și: Mai puțini turiști pe litoral în minivacanța de 1 Mai și Paște decât estimau hotelierii