Confidenţialitate

Mingea de la Cupa Mondială va fi schimbată odată cu semifinalele care încep marți | AUDIO

Se schimbă mingea folosită la meciurile de la Cupa Mondială, odată cu semifinalele care încep marți, 13 decembrie 2022. Ultimele patru partide se vor juca cu un balon diferit de cel folosit pentru primele 60 de meciuri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noua minge se numește „Al Hilm” în limba arabă, care se traduce „Visul”. Are un design similar cu mingea folosită până acum, însă culorile diferă: conține auriu, inspirat din culoarea deșerturilor qatareze, dar și din culoarea trofeului. Conține și elemente care trimit la steagul Qatarului, anunță FIFA.

Albastrul era culoarea predominantă la mingea folosită până acum, care se numea Al Rihla (Al Rila), în traducere „Călătoria”.

Ca și balonul folosit până acum, și noua minge are în interor un sezor de mișcare de mare precizie, care ajută la stabilirea în timp real a ofsaidului de exemplu, cu ajutorul inteligenței artificiale. Este a 15-a minge creată de brandul german Adidas pentru competiția organizată de FIFA.

Cele mai cunoscute dintre acestea sunt Jabulani, creată în 2010 pentru Cupa din Africa de Sud, și Brazuca pentru Campionatul din Brazilia din 2014.

Marți se joacă prima semifinală de la Cupa Mondială: Croația-Argentina, iar miercuri se joacă Franța-Maroc.

Sursa foto: B/R Football

Citește și: Universitatea Craiova schimbă din nou antrenorul principal, după ce Mirel Rădoi și-a dat demisia