Confidenţialitate

Minerii din cadrul CE Oltenia nu vor mai fi duși cu mașinile la cariere. Vor parcurge kilometri întregi prin nămoale, „pentru siguranța lor”

Activitatea de transport persoane în toate carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia a fost sistată. Măsura a fost luată de inspectorii de muncă după ce 3 mineri au murit la Cariera Jilț Sud când o mașină de marfă cu care erau transportați minerii s-a răsturnat.

Din acest moment, mașinile în care trebuie să fie îmbarcați minerii pentru a fi duși în cariere, sunt trase pe dreapta, iar angajații vor merge pe jos până la punctele de lucru.

Chiar dacă parcurg kilometri întregi prin nămoale, inspectorii de muncă susțin că protectia lor este mult mai sigură, decât dacă ar folosi acele mașini vechi și cu multe deficiente.

De altfel, de luni, minerii de la Jilt sud și Nord au refuzat să se mai urce în aceste mașini, puse la dispoziție de conducerea companiei, preferând să meargă pe jos în cariere.

Și tot luni, inspectorii de muncă au identificat 2 mașini folosite pentru transportul minerilor care erau neconforme cu cerințele de securitate, adică nu aveau centuri de siguranță, iar anvelopele acestora erau uzate și crăpate, le lipseau trusele de prim ajutor și nu avea căi de evacuare urgentă.

Astfel au întocmit un document pe care l-au înaintat conducerii companiei energetice în care dispun sistarea activității de transport persoane în toate carierele care aparțin Complexului Energetic Oltenia.

Măsura este dispusă pentru siguranța minerilor.

Citește și: Directorii CE Oltenia cărora ministrul Energiei le-a cerut demisia spun că nu se retrag din funcție și așteaptă să fie revocați | AUDIO