Min. Educației: bursele se vor acorda și pe perioada verii

Ministerul Educaţiei îi contrazice pe studenți și spune că aceștia vor fi primi bursele și pe perioada verii, nu în toamnă, retroactiv, așa cum acuză studenții.

Secretarul de stat pentru învăţământ superior, Gigel Paraschiv spune că deși universitățile nu au primit bani de la stat și pentru bursele de pe perioada verii, există totuși bani și vor fi date bursele. Mai mult, universităţile au obligaţia să îşi modifice metodologiile proprii de acordare a burselor, astfel încât studenţii să primească bursele şi în vacanţă, fără să existe întârzieri, a mai spus secretarul de stat. Întrebat dacă universităţile pot refuza acordarea burselor şi în perioada vacanţei, secretarul de stat a spus că nu crede că vor exista astfel de situaţii.

Liga Studenților de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași a atras atenția azi că studenții nu vor primi bursele pe perioada verii pentru că ordinul de ministru care permitea acordarea banilor și pe perioada verii a fost aprobat abia luna trecută, iar bugetele universităților, la începutul anului.

Situația este valabilă pentru studenții din toată țara, spune președintele Ligii Studentilor de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaș, Silvian-Emanuel Man. Universitățile au încercat să împartă bugetul după noile prevederi, dar banii nu ajungeau, și exista riscul ca bursele să nu fie acordate tuturor. Așa că s-a ajuns la varianta de compromis: nici un student nu mai primește bursă până în toamnă.

Studenții din Iași: ”Bursele nu vor fi virate pe perioada verii, deoarece nu s-au alocat fonduri”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS