Confidenţialitate

Numărul miliardarilor lumii a crescut în 2024. În clasament au fost incluși și 6 oameni de afaceri români | AUDIO

Șase români sunt printre cei mai bogaţi oameni ai lumii. Conform clasamentului miliardarilor publicat de revista Forbes, în prezent sunt mai mulți miliardari ca niciodată: 2.781 în total.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei șase miliardari români menționați în clasamentul revistei Forbes sunt Daniel Dines, cofondatorul şi CEO-ul companiei din domeniul tehnologiei UiPath, omul de afaceri Ion Ţiriac, fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl – fondatorii lanţului de magazine de materiale de construcţii şi bricolaj Dedeman -, Ion Stoica şi Matei Zaharia – cofondatori ai startup-ului de software Databricks.

Potrivit topului, numărul miliardarilor lumii a crescut în 2024, ajungând la un număr record – 2.781, cu 141 mai mulți decât în 2023. Însumate, averile lor totalizează 14,2 trilioane de dolari.

Bernard Arnault, care deține 75 de mărci de modă și cosmetice, este cel mai bogat om din lume, cu o avere de 233 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Locul secund este ocupat de Elon Musk (cu 195 miliarde de dolari). Urmează apoi Jeff Bezos (cu 194 miliarde de dolari) și Mark Zuckerberg (cu 177 miliarde de dolari).

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Salariul minim brut ar putea ajunge la 3.700 de lei de la 1 iulie, anunță Guvernul. Măsura ar fi urmată de introducerea salariului minim european | AUDIO