Mii de persoane sunt așteptate în weekend la Târgul de Fete de pe Muntele Găina

Este cea mai mare sărbătoare populară din România, menționată prima dată în documente în 1816. Este locul în care tinerii ies la petrecere cu speranța că-și vor găsi jumătatea, iar comercianții încearcă să facă bani frumoși.

În comuna Avram Iancu, la poalele Muntelui Găina, e gata de începere târgul organizat de sute de ani în cea mai apropiată duminică de sărbătoarea Sfântului Ilie, marcată pe 20 iulie.

Așadar, în următorul weekend, tinerii vor da târcoale cu gândul că-și vor găsi aleasa. Și dacă nu vor reuși, pot măcar să își revadă rudele sau prietenii. Târgul de Fete va debuta, sâmbătă, în Avram Iancu, cea mai apropiată localitate de Muntele Găina: deschiderea oficială o vor face de tulnicăresele din Apuseni.

Tulnicul este un instrument simbol al Țării Moților. La deschidere va participa și Fanfara „Augustin Bena” a județului Alba. Sunt programate și alte manifestări, inclusiv la Muzeul Memorial „Avram Iancu”.

La ora 17.00 în centrul comunei Avram Iancu se va desfășura un spectacol folcloric  iar la ora 20.00  e programat un foc de artificii. Apoi, târgul se mută pe Muntele Găina, unde au loc mai multe concerte. Între artiștii invitați: Vasile Șeicaru și Mircea Vintilă.

Duminică e a doua zi a târgului. Pe lângă concerte, se va desfășura și târgul meșteșugarilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS