Confidenţialitate

Mihăilă: Măsurile pentru stimularea campaniei de vaccinare au fost aprobate de Guvern | AUDIO

Guvernul a aprobat luni, 30 august, ordonanța care prevede acordarea unor tichete de masă de 100 de lei pentru persoanele care se vaccinează cu schema completă.

Acestea vor fi date beneficiarilor după finalizarea procedurilor de achiziție, a spus ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a anunțat că ordonanța adoptată luni de Guvern modifică și completează Legea 55 din 2020, precum și alte acte normative.

„Astfel, persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor beneficia de o alocație individuală de hrană de 100 de lei, sub formă de tichete de masă”, a spus Ioana Mihăilă.

Ministrul a precizat că aceste tichete vor fi acordate beneficiarilor după finalizarea procedurilor de achiziție.

De la momentul la care Ordonanța de Urgență este publicată în Monitorul Oficial, persoanele care se vaccinează cu schema completă vor putea beneficia de aceste bonuri de masă. Ele vor putea să ridice aceste bonuri de masă în momentul în care ele vor fi disponibile de la centrul de vaccinare la care s-au vaccinat, atunci când ele vor fi disponibile. Încercăm să grăbim cât mai mult procedurile legale, dar și cele de achiziții, pentru a le face disponibile cât mai repede”, a mai spus Mihăilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ea a precizat că s-a propus, prin ordonanță, ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva Covid organizarea loteriei de vaccinare, loterie care constă în acordarea de premii în bani persoanelor vaccinate cu schemă completă.

Premiile sunt sume în bani, ele urmează să fie reglementate împreună cu Loteria Națională, Ministerul Economiei și Ministerul Sănătății. La o primă discușie apreciem că premiile cele mai consistente  vor fi în valoare de un milion de lei, dar urmează să reglementăm periodicitatea și ritmul extragerilor.

Am avut discuții și au participat la eleborarea proiectului de ordonanță cei de la STS și am prevăzut ca modalitate de înscriere înscrierea pe site-ul certificat Covid.”

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, prin ordonanță s-a prelungit termenul de valabilitate al certificatelor de testare Covid pentru testele antigen la 48 sde ore, menținând la 72 de ore valabilitatea certificatelor pentru testele PCR.

Totodată, prin ordonanță s-a creat cadrul legal necesar pentru ca măștile achiziționate în 2020, destinate categoriilor defavorizate și care nu au fost ridicate, să poată fi distribuite către școli.