Migaloo, un celebru mascul alb de balenă cu cocoaşă, a fost fotografiat din nou – GALERIE FOTO

Migaloo, un mascul alb de balenă cu cocoaşă, devenit o veritabilă celebritate mondială datorită culorii sale inedite, a fost fotografiat recent în golful localităţii australiene Byron Bay, în timpul migraţiei sale anuale de-a lungul coastelor Australiei, informează bbc.com.

Migaloo este celebru pentru culoarea sa deosebită şi, timp de mulţi ani, a fost considerat singurul exemplar alb de balenă cu cocoaşă din lume.

El a fost văzut şi fotografiat din nou în largul coastelor statului australian New South Wales, inclusiv în golful staţiunii estivale Byron Bay.

Migraţia lui Migaloo de-a lungul coastelor estice ale Australiei atrage în fiecare an pe plajele australiene un număr impresionant de biologi şi spectatori.

migaloo balena (4)

Specialiştii sunt de părere că Migaloo are vârsta de 28 de ani. Balenele cu cocoaşă trăiesc în general până în jurul vârstei de 50 de ani.

migaloo balena (1)

Uriaşul mamifer marin, ce are o lungime de 14 metri, a fost văzut alături de o ”însoţitoare” în timpul migraţiei sale spre nordul Australiei, însă, de această, pe drumul său de întoarcere, se pare că a decis să călătorească singur.

migaloo balena (2)

White Whale Research Centre a deschis un cont pe Twitter care oferă informaţii şi actualizări în timp real despre traseul urmat de Migaloo.

migaloo balena (3)

Migaloo a fost văzut pentru prima dată în golful staţiunii Byron Bay în anul 1991.

Foto: Facebook /Migaloo

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS