Confidenţialitate

Campania „Miercurea Sirenelor” a răsunat în Arad. Localnică: „Un sunet foarte puternic. M-am speriat. După aceea mi-am dat seama” | VIDEO

Sirenele funcționale au sunat în toată România, în cadrul campaniei Miercurea Sirenelor prin care autoritățile verifică starea tehnică a dispozitivelor de alarmare. Evenimentul a concis cu o sărbătoare a salvatorilor: Ziua Protecției Civile din România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Printre sirenele care au sunat s-a aflat și cea din turnul Primăriei din centrul Aradului. În vreme ce unii oameni știau că urma să sune sirenele, după ce au văzut anuțul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, alții habar nu au avut.

„Nu te gândești la ce e mai bine, dar știind și anunțând în presă nu ne-am speriat”, a spus o femeie.

„Un sunet foarte puternic. M-am speriat. După aceea mi-am dat seama că fac probe”, a spus o altă femeie.

„Un exercițiu de alarmare în cazul unui atac cu avioane rusești… că altcineva nu cred că ne-ar ataca”, a spus un bărbat.

„A sunat macabru”, a spus un alt bărbat.

Unii au trăit alarma dată de sirene în situații adevărate, pentru că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial erau copii

Femeia: „Nu vine războiul”.

Ciprian Boițiu, Europa FM: Ați prins războiul?

Femeia: „L-am prins”.

Ciprian Boițiu, Europa FM: Și a sunat și atunci sirena?

Femeia:Da, cum? Am gost prunci atunci”.

Pentru cei care știau, sunetul sirenelor nu a perturbat cu nimic liniștea zilei, insă și așa sunetul sirenele le-a dat de gândit.

ISU Arad a transmis cu câteva zile înainte că urmează simularea pentru verificarea sistemelor de alarmare

Cu câteva zile inainte, conducerea Inspectoratului pentru Situații de urgență Arad a transmis că era vorba de o simulare doar pentru verificarea sistemelor de alarmare, iar populația nu trebuie să intre în panică la auzul sirenelor.

În cazul unor situații reale, mai multe informații vor fi transmise prin intermediul mesajelor RO-ALERT, al aplicației DSU și alte surse ale structurilor pentru situații de urgență, precum și posturi radio și TV.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ciolacu, la ceremonia de semnare a contractelor pentru construirea Spitalelor Regionale Iași și Cluj: Sunt mândru, dar parcă am o jenă să mai vorbesc despre spitalele regionale | VIDEO