Confidenţialitate

Ciolacu, la ceremonia de semnare a contractelor pentru construirea Spitalelor Regionale Iași și Cluj: Sunt mândru, dar parcă am o jenă să mai vorbesc despre spitalele regionale | VIDEO

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, prezent la ceremonia de semnare a contractelor pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași și a Spitalului Regional de Urgență Cluj, a afirmat că investiția privind Spitalul Regional de la Iași și Spitalul Regional de la Cluj se ridică la aproape 7 miliarde de lei – bani din PNRR. El a spus că momentul semnării contractelor pentru cele două spitale regionale „pare un pic ireal”, subliniind că de 15 ani guvernele fac promisiunea construirii acestor instituții medicale.

„Vă spun fără nicio reținere, ca și prim-ministru, e normal să fiu mândru alături de echipa guvernamentală, dar parcă am o jenă să mai vorbesc încă o dată de spitalele regionale. De 15 ani, toate guvernele, toți miniștrii au vorbit și si-au pus în oferta electorală cele 3 spitale regionale: Iași, Cluj și Craiova”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

E un moment care pare un pic ireal, a spus premierul

„În sfârșit am semnat constructia la doua spitale regionale. La cel de la Cluj si la cel de la Iași. Am înțeles că săptămâna viitoare urmează să se închidă procedurile și la Spitalul Regional de la Craiova”, a spus Ciolacu.

Investitie de aparoape 7 miliarde de lei la cele doua spitale regionale – bani din PNRR. Termenul de executie este scurt la PNRR – până în 2026, a adăugat premierul.

„În sfârșit am găsit o echipă determinată să finalizeze o promisiune de 15 ani de zile.  Acum 15 ani s-a făcut priul studiu în ceea ce privelte celebrele spitale regionalr. Normal că am mândria că guvernul condus de mine am reușit până la urmă să finalizăm procedurile”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Liderii coaliției de guvernare s-au înțeles asupra alegerilor prezidențiale: primul tur va avea loc pe 15 septembrie | AUDIO